Gulasz z kukurydzą i fasolą
Przepis na gulasz z kukurydzą i fasolą. Przygotowanie: 35 min, kaloryczność: 160 kcal, dla 4 osób
- Naj
● 40 dag mięsa od szynki
● sól
● pieprz
● 2 łyżki mąki
● olej
● 2 cebule
● strąk zielonej papryki
● 2 szklanki bulionu warzywnego (z kostki)
● liść laurowy
● kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
● puszka kukurydzy
● puszka czerwonej fasoli
● natka pietruszki
[adsense]
Mięso umyj, osusz, pokrój w dość duże kwadraty, oprósz solą, pieprzem i mąką. Usmaż na oleju, włóż do rondelka. Cebulę obierz, pokrój w krążki, zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną w paski paprykę i duś, aż papryka zmięknie. Dołóż do rondelka z mięsem. Podlej bulionem, dodaj liść laurowy, pieprz i ziele, duś 30 min na małym ogniu. W połowie duszenia dodaj odsączoną kukurydzę i fasolę. Gulasz podawaj z makaronem, posypany natką.