Gulasz z kaszą gryczaną
Przygotowania: 45 minut
Zapiekanie: 20 minut
Porcja: 530 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 16:45
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- szklanka kaszy gryczanej
- łyżka masła
- kostka rosołu drobiowo-grzybowego
- 60 dag wieprzowiny od szynki lub łopatki
- 1/2 kg pieczarek
- cebula
- bulion Grzybowy instant
- 3 łyżki oleju
- 1/2 kg mrożonki marchew z groszkiem
- sól, pieprz
Reklama
Zagotować 1/2 litra wody. We wrzątku rozpuścić kostkę rosołową, włożyć masło i kaszę. Gotować na małym ogniu, aż kasza wchłonie wodę. Przykryć, wstawić na 20 min do piekarnika o temp. 100°C.
Bulion grzybowy rozpuścić w 1/2 litra wrzątku. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki. Mięso umyć, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na oleju. Dodać mięso, smażyć 10 minut. Dołożyć pieczarki, krótko poddusić. Oprószyć solą i pieprzem, podlać bulionem grzybowym. Dusić 30 minut.
Marchewkę z groszkiem włożyć do wrzątku z odrobiną soli i pieprzu. Ugotować do miękkości. Podawać do kaszy z gulaszem.
Reklama
Reklama
Reklama