Reklama

● 40 dag łopatki cielęcej
● sól
● łyżka mąki
● olej
● cebula
● liść laurowy
● po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
● włoszczyzna z kapustą
● po 1/2 puszki fasolki i zielonego groszku
● pieprz
● szczypta cukru
Mięso umyj i osusz, pokrój na kawałki, oprósz solą i mąką. Zrumień na oleju, przełóż do garnka. Dodaj podsmażoną cebulę, 1/2 szklanki wody, liść laurowy, pieprz i ziele. Duś na małym ogniu, aż mięso będzie na wpół miękkie. Wtedy dodaj oczyszczoną, pokrojoną na mniejsze kawałki włoszczyznę, duś do miękkości. Na samym końcu włóż odcedzone z zalewy groszek i fasolkę. Podczas duszenia często mieszaj. Przypraw do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama