Gulasz węgierski
Pyszny gulasz rodem z Węgier. Mniam!

- kobieta.pl
Opublikowano: 02.12.2008, 14:00
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- kilogram wołowiny
- olej najlepiej rzepakowy
- 4 cebule
- 5 ząbków czosnku
- 45 dag pieczarek
- czerwona, zielona i żółta papryka
- litr bulionu warzywnego
- łyżka mielonej papryki ostrej
- listki laurowe
- majeranek, ziele angielskie
- pieprz, sól, koncentrat pomidorowy
Reklama
Mięso pokrój w dużą kostkę, podsmaż na oleju, przełóż do dużego rondla. Na tym samym tłuszczu podsmaż posiekane cebule i czosnek, dodaj do mięsa. Osobno usmaż pokrojone pieczarki i paprykę, dodaj do mięsa. Wlej bulion, dodaj przyprawy. Gotuj ok. 70 minut na małym ogniu, często mieszając. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i gotuj jeszcze 10 min.
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa