Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • kilka suszonych podgrzybków
  • 60 dag miękkiej wieprzowiny
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • duża cebula
  • opakowanie gotowego sosu grzybowego
  • suszony tymianek
Reklama

Grzyby opłucz, zalej wrzątkiem, gotuj na małym ogniu ok. 10 min. Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż na oleju, przełóż do rondla. Cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj do mięsa. Grzyby pokrój drobno i też włóż do rondla razem z wodą, w której się gotowały. Duś pod przykryciem do miękkości. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu, zalej mięso i duś kilka minut, mieszając. Przypraw tymiankiem. Podawaj z kaszą gryczaną, fasolką szparagową oraz sałatką z buraczków i jabłka.
NASZA RADA: Gulasz możesz przygotować też z pieczarkami. Nie gotuj ich, tylko uduś z cebulą i mięsem. Zalej gotowym sosem pieczarkowym.

Reklama
Reklama
Reklama