Gulasz w sosie grzybowym
Przygotowanie: 30 min
Kaloryczność: 330 kcal
Dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 24.11.2008, 17:06
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- kilka suszonych podgrzybków
- 60 dag miękkiej wieprzowiny
- sól
- pieprz
- olej
- duża cebula
- opakowanie gotowego sosu grzybowego
- suszony tymianek
Reklama
Grzyby opłucz, zalej wrzątkiem, gotuj na małym ogniu ok. 10 min. Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż na oleju, przełóż do rondla. Cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj do mięsa. Grzyby pokrój drobno i też włóż do rondla razem z wodą, w której się gotowały. Duś pod przykryciem do miękkości. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu, zalej mięso i duś kilka minut, mieszając. Przypraw tymiankiem. Podawaj z kaszą gryczaną, fasolką szparagową oraz sałatką z buraczków i jabłka.
NASZA RADA: Gulasz możesz przygotować też z pieczarkami. Nie gotuj ich, tylko uduś z cebulą i mięsem. Zalej gotowym sosem pieczarkowym.
Reklama
Reklama
Reklama