Reklama

● 3/4 kg piersi kurczaka
● po 2 łyżki sosu sojowego i winnego octu
● sól
● pieprz
● olej
● cebula
● 2 ząbki czosnku
● 2 kolorowe papryki
● 1/2 ogórka
● 5 plastrów ananasa
● szczypta cukru
Mięso umyj, osusz, potnij w paski, skrop sosem sojowym i octem winnym, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 min. Następnie podsmaż na oleju, przełóż do rondla. Na tłuszczu zeszklij posiekana cebule i czosnek. Paprykę oczyść i potnij w paski, ogórek obierz i pokrój na zapałkę, ananasa – w kostkę. Wszystko wymieszaj z cebulą, smaż razem 5 min. Dodaj mięso, wymieszaj, przypraw do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama