Guacamole
Pyszna pasta z awokado to idealny dodatek do nachosów, ale także do kanapek.
- kobieta.pl
Opublikowano: 03.04.2014, 15:08
Reklama
Składniki:
• 2 dojrzałe awokado (jeśli kupisz jeszcze twarde awokado zamknij je w papierowej torbie na kilka dni lub przechowuj razem z jabłkami a szybko dojrzeje)
Reklama
• 2 łyżki soku z cytryny
• pół posiekanego pomidora
• 1 mały ząbek czosnku
• 1 łyżka posiekanej cebuli
• szczypta ostrej papryki
• sól
• pieprz
Przygotowanie:
Reklama
Obrane awokado rozgnieć widelcem , dodaj do niego sok z cytryny
Rozgnieć widelcem awokado z sokiem z cytryny i czosnkiem. Dodaj posiekanego drobno pomidora, cebulę, paprykę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z nachosami lub z pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama