Grzyby marynowane z chili
Grzyby marynowane z chili - Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 45 minut Ilość porcji: 3
- Moje Gotowanie
Składniki
* 1 i 1/2 kg leśnych grzybów
* łyżka soli
* cebula
* ZALEWA:
* szklanka octu 10%
* 3 łyżeczki cukru
* 1 i 1/2 łyżeczki soli
* po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
* 3 liście laurowe
* cebula
* 3–4 papryczki chili
Kup składniki do przepisu
Etapy przygotowania
Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki. Grzyby i papryczki chili dokładnie oczyścić. Grzyby wrzucić z cebulą do litra osolonej wody. Gotować do miękkości 20–30 minut. Odcedzić, osączyć i wystudzić.
Zalewa: cebulę obrać, pokroić w piórka. Ocet rozcieńczyć 3 szklankami wody, dodać cebulę, sól, cukier i przyprawy. Gotować około 15 minut.
Grzyby przełożyć do słoików, do każdego włożyć jedną papryczkę. Wlać zalewę razem z przyprawami tak, by płyn zakrył grzyby. Dobrze zakręcić, odwrócić do góry dnem sprawdzając, czy nie ciekną.
Przetwory na zimę - przepisy na MojeGotowanie.pl