Grzybowy miszmasz
Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 220 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- 1 kg mieszanych grzybów (pieczarek, boczniaków, mrożonych kurek)
- pęczek dymki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki oleju
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego
- 4 łyżki białego wina
- 1/2 szklanki śmietany
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz
Grzyby oczyścić, opłukać, dokładnie osuszyć. Większe sztuki przekroić na pół. Dymkę oczyścić, białe części pokroić na krążki. Czosnek obrać, posiekać.
Olej i masło rozgrzać na patelni, wrzucić grzyby i smażyć mieszając od czasu do czasu, aż odparują. Dodać dymkę i czosnek, smażyć jeszcze ok. 3 minut na średnim ogniu. Wlać wino i bulion, dodać śmietanę, wymieszać, gotować 5 minut.
Natkę opłukać, otrzepać z wody, listki posiekać. Gulasz przyprawić solą i pieprzem, dodać natkę. Podawać z puree ziemniaczanym.
Polecane
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię: ten przepis Magdy Gessler na zupę grzybową jest naprawdę prosty!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa