Gruszki w czekoladzie
Pomysł na deser z owocami!
- kobieta.pl
Opublikowano: 26.05.2014, 08:52
Reklama
Składniki:
Reklama
- 4 gruszki
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- 1,5 szklanki wody
- 1,5 szklanki białego wina
- 2 łyżki cukru
- pomarańcza
- cynamon, mięta i płatki migdałów do dekoracji.
Reklama
Z połowy pomarańczy wyciśnij sok, drugą połowę pokrój w plastry. W rondelku wymieszaj sok, wodę i wino, cukier, plastry pomarańczy. Gotuj na wolnym ogniu. Gruszki umyj i obierz, włóż do rondelka i gotuj przez maksymalnie 10 minut. W kapieli wodnej rozpuść czekoladę. Gotowe gruszki ustaw na talerzyku, polej topiona czekoladą, ozdób płatkami migdałów, cynamonem i miętą. Gotowe!
Reklama
Reklama
Reklama