Gruszki nadziewane wątróbką
Najszybciej przyrządzisz wątróbkę drobiową. Nie smaż jej długo, bo będzie za sucha. Zyska na delikatności, jeśli posolisz ją dopiero po usmażeniu.

- Naj
SKŁADNIKI:
- 250 g wątróbek drobiowych
- kostka warzywna
- 2 ziarna ziela angielskiego
- listek laurowy
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- po łyżeczce suszonej bazylii i estragonu
- 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina
- cebula
- oliwa
- 2 jajka
- 6 twardych gruszek
- sól
- świeżo mielony pieprz
- listki bazylii lub borówki
Opłukane wątróbki z kostką warzywną, zielem i listkiem zalewamy 1/2 litra wody. Gotujemy 20 min. Studzimy, odcedzamy i drobno siekamy. Dodajemy orzechy, zioła, wino i posiekaną, podsmażoną na oliwie cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Jajka rozkłócamy, dodajemy do farszu, mieszamy. Gruszki kroimy na pół, wydrążamy gniazda nasienne. Połówki nadziewamy farszem. Blachę smarujemy oliwą, układamy gruszki. Pieczemy 30 min. w 180°C. Podajemy przybrane borówkami i bazylią.
Polecane
Wskazano imiona 5 mężczyzn, którzy obiecują gruszki na wierzbie. Nigdy nie wierz im na słowo
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa