Grillowany pstrąg
Pomysł na rybę z grilla. Łatwo, smacznie, zdrowo!

- kobieta.pl
Opublikowano: 06.04.2013, 09:41
Reklama
Składniki:
Reklama
- pstrąg o wadze około 1 kg
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
- cytryna
- natka pietruszki
- czosnek (dwa ząbki)
- gałązka tymianku
- masło - 1/4 kostki
Reklama
Rybę dokładnie czyścimy z wnętrzności, wyjmujemy ości, płuczemy kilka razy. Oczyszczoną rybe nacieramy od środka solą, pieprzem. Kładziemy na foli aluminiowej, do środka i na zewnątrz sypiemy wiórki masła, pokrojone zioła, czosnek, plasterek cytryny.Grillujemy po pięć minut na każdej ze stron. Podajemy ze świeżą cytryną i pieczywem.
Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Styl życia
Sennik pociąg: sprawdź znaczenie snu o pociągu. We śnie czekasz czy spóźniasz się na pociąg?
23.01.2023, 17:00
03.11.2021, 08:00
25.10.2021, 08:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa