Reklama

Na początek karkówka: dostępna w Lidlu karkówka wieprzowa bez kości w plastrach (10,99 zł / 560 g) to nagrodzona jakość oraz higieniczne, wygodne opakowanie. Równie istotnym jej atutem jest wyjątkowy smak.
Idealnym dodatkiem do grillowanej karkówki będą ketchupy (2,99 zł / 500 g) czy sosy Mikado (np. sos czosnkowy 3,99 zł / 440 g). Produkowane bez dodatku konserwantów, aż ze 196 gramów pomidorów na 100 gramów produktu, ketchupy z Lidla to kwintesencja pomidorowego smaku!
Udane grillowanie to przede wszystkim odpowiednio doprawione dania. Oryginalna francuska musztarda Dijon (2,99 zł / 200 g) to świetny składnik marynat do mięs, natomiast przyprawa do grilla i szaszłyków Mikado (0,79 zł / 20 g), łącząca w sobie mieszankę wyselekcjonowanych, suszonych ziół, idealnie uzupełni smak potrawy podczas grillowania.
Doskonałym dodatkiem do szaszłyków oraz sałatek będzie czosnek marynowany Baresa (5,49 zł / 290 g / 180 g (masa odcieku)). Nadziewane oliwki Baresa (3,99 zł / 140 g / 85 g (masa odcieku)) mogą służyć jako samodzielna przystawka lub jako składnik sałatki. Z kolei pomidory suszone Baresa (6,99 zł / 285 g) nadają grillowemu menu włoskiego charakteru, będąc aromatycznym dodatkiem zarówno do mięs, jak i do sałatek.
Polecamy!

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama