Gofry z mąki razowej z szynką
Przygotowanie: 35 minut
Porcja: 220 kcal
Składniki na 6 porcji
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 13.06.2007, 15:55
Reklama
● po 3/4 szklanki mąki pszennej i razowej
● 10 dag gotowanej szynki
● 2 jajka
● dymka ze szczypiorkiem
● łyżeczka proszku do pieczenia
● olej
● sól, szczypta słodkiej, mielonej papryki
Szynkę drobno pokroić. Dymkę obrać, posiekać razem ze szczypiorkiem. Szynkę i dymkę przesmażyć na oleju. Ostudzić.
Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać. Żółka oddzielić od białek, roztrzepać ze szklanką zimnej wody. Dodać mąkę z proszkiem, oprószyć solą i papryką, zmiksować.
Białka ubić. Dodać do ciasta razem z szynką i szczypiorkiem, delikatnie wymieszać.
Gofrownicę natłuścić olejem, wlać porcję ciasta, usmażyć gofry. Podawać z jajkiem na twardo.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama