Gofry twarożkowe z miodem
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 330 kcal
Składniki na 6 porcji
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 12.06.2007, 14:11
Reklama
- 25 dag twarożku waniliowego
- 8 dag cukru pudru
- 2 jajka
- po szklance mąki i mleka
- 4 łyżki miodu
- łyżka skórki otartej z cytryny
- olej
- szczypta soli
- łyżeczka proszku do pieczenia
Reklama
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać twarożek, cukier puder, jajka, miód i skórkę cytrynową, wlać mleko, oprószyć solą, zmiksować (jeśli ciasto jest za gęste, dolać więcej mleka).
Gofrownicę natłuścić olejem, wlewać porcję ciasta, usmażyć gofry. Podawać z owocami.
Reklama
Reklama
Reklama