Gniazdka z leśnym sosem
Przygotowanie: 25 min
Porcja: 170 kcal
- Naj
Opublikowano: 01.09.2008, 11:00
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
Reklama
- opakowanie makaronu gniazdka
- 50 dag tłustego twarogu
- 20 ml gęstej śmietany
- po szklance malin, jeżyn i jagód
- 2 żółtka
- szczypta cynamonu
- 4 łyżki cukru
- cukier waniliowy
Reklama
Owoce opłucz i oczyść. Dokładnie je osusz na ściereczce lub papierowym ręczniku. Śmietanę wlej do rondelka, dodaj połowę owoców, wsyp cukier, cukier waniliowy, postaw na ogniu. Gdy owoce zaczną puszczać sok i zabarwią śmietanę, zdejmij rondelek z ognia. Ser rozkrusz widelcem i dodaj do śmietany z owocami, wymieszaj. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, przelej zimną wodą, odcedź na durszlaku. Rozłóż na talerzach (uważaj, aby gniazdka się nie rozpadły). W środek każdego gniazdka włóż masę serowo-owocową, posyp pozostałymi całymi owocami, oprósz cynamonem.
Reklama
Reklama
Reklama