Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Reklama
  • opakowanie makaronu gniazdka
  • 50 dag tłustego twarogu
  • 20 ml gęstej śmietany
  • po szklance malin, jeżyn i jagód
  • 2 żółtka
  • szczypta cynamonu
  • 4 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
Reklama

Owoce opłucz i oczyść. Dokładnie je osusz na ściereczce lub papierowym ręczniku. Śmietanę wlej do rondelka, dodaj połowę owoców, wsyp cukier, cukier waniliowy, postaw na ogniu. Gdy owoce zaczną puszczać sok i zabarwią śmietanę, zdejmij rondelek z ognia. Ser rozkrusz widelcem i dodaj do śmietany z owocami, wymieszaj. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, przelej zimną wodą, odcedź na durszlaku. Rozłóż na talerzach (uważaj, aby gniazdka się nie rozpadły). W środek każdego gniazdka włóż masę serowo-owocową, posyp pozostałymi całymi owocami, oprósz cynamonem.

Reklama
Reklama
Reklama