Galaretka z szampanem
Przygotowanie: 20 min
Oczekiwanie: 5 godzin
Porcja: 210 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 16.03.2005, 16:42
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- szklanka cukru
- cytryna
- 4 łyżeczki żelatyny instant
- kieliszek (200 ml) szampana lub wina musującego
- 1/2 kg owoców (jagody, porzeczki, maliny, wiśnie)
Reklama
Z cytryny wycisnąć sok. 300 ml wody zagotować z cukrem i sokiem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie z cukrem. Przestudzić, wlać szampan, na godzinę wstawić do lodówki.
Owoce umyć i osączyć. Do wysokiej misy włożyć owoce, zalać je stygnącą galaretką. Misę wstawić na 4 godziny do lodówki.
Misę zanurzyć w gorącej wodzie, galaretkę wyłożyć na talerz.
Reklama
Reklama
Reklama