Galaretka arbuzowa
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 3-4 godziny
Porcja: 150 kcal
Składniki na 4 porcje

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 12.06.2007, 15:21
Reklama
- 1 i 1/4 kg miąższu arbuza
- 3 łyżeczki żelatyny (ok. 15 g)
- łyżka likieru migdałowego
- 1/2 tabliczki startej mlecznej czekolady (5 dag)
- 4 łyżki posiekanych pistacji
Reklama
Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Miąższ arbuza dokładnie oczyścić z pestek. Wyłożyć na sitko, łyżką odcisnąć 600 ml musu arbuzowego. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić w likierze migdałowym na małym ogniu. Dodać do musu arbuzowego, dokładnie wymieszać.
Mus wlać do średniej wielkości tortownicy, wstawić na 3-4 godziny do lodówki, aż masa stężeje. Galaretkę pokroić w kostkę, podawać posypaną pistacjami i startą czekoladą.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa