Galaretka arbuzowa
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 3-4 godziny
Porcja: 150 kcal
Składniki na 4 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 12.06.2007, 15:21
Reklama
- 1 i 1/4 kg miąższu arbuza
- 3 łyżeczki żelatyny (ok. 15 g)
- łyżka likieru migdałowego
- 1/2 tabliczki startej mlecznej czekolady (5 dag)
- 4 łyżki posiekanych pistacji
Reklama
Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Miąższ arbuza dokładnie oczyścić z pestek. Wyłożyć na sitko, łyżką odcisnąć 600 ml musu arbuzowego. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić w likierze migdałowym na małym ogniu. Dodać do musu arbuzowego, dokładnie wymieszać.
Mus wlać do średniej wielkości tortownicy, wstawić na 3-4 godziny do lodówki, aż masa stężeje. Galaretkę pokroić w kostkę, podawać posypaną pistacjami i startą czekoladą.
Reklama
Reklama
Reklama