Frittata z cukinią
Przygotowanie: 10 minut
Smażenie: 20 minut
Porcja: 360 kcal
Składniki na 4 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 11.07.2007, 18:10
Reklama
● 2 cebule
● 1/2 kg cukinii
● 4 łyżki oliwy
● 8 jajek
● 1/2 kg pomidorów
● sól, pieprz
Cebule obrać, posiekać. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i w półplasterki grubości 1/2 cm. Wrzucić na gorącą oliwę i obsmażyć, mieszając. Dodać cebulę i dusić 5 minut. Pomidory umyć, pokroić w dość dużą kostkę, przyprawić solą i pieprzem.
Jajka roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, wylać na warzywa. Smażyć na małym ogniu ok. 15 minut, pod przykryciem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama