Frittata makaronowa
Z makaronu! Można oszalec na jej punkcie, zaręczamy!
- Claudia
Opublikowano: 17.10.2013, 07:30
Reklama
PORCJA: 509 kcal
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
NA 4 PORCJE:
Reklama
- 250 g makaronu penne rigate
- 4 duże jajka
- 75 g suszonych pomidorów w oleju
- 100 g rozmrożonego groszku
- 60 g startego parmezanu
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Reklama
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić, a potem przepłukać zimną wodą. Jajka wbić do dużej salaterki. Dodać pokrojone w paseczki suszone pomidory, groszek i parmezan. Wrzucić makaron. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Przełożyć do niego makaron z dodatkami. Wierzch wyrównać. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C. Zapiekankę wyjąć z piekarnika, odstawić na 2 minuty. Następnie pokroić na porcje i zaraz podawać.
Reklama
Reklama
Reklama