Filety z łososia z mozzarellą i oliwkami
Przygotowanie: 40 min, kaloryczność 300 kcal, dla 2 osób
- Naj
Opublikowano: 25.02.2009, 09:00
Reklama
SKŁADNIKI
● 30 dag filetów z łososia bez skóry
● oliwa z suszonych pomidorów
● olej
● 15 dag sera mozzarella
Sos:
● 2 łyżki octu balsamicznego
● łyżka miodu
●1/2 szklanki oliwy
●5 posiekanych suszonych pomidorów w oliwie
● łyżka zielonych pokrojonych w plasterki oliwek
●sól
●pieprz
Łososia marynuj przez 6 godzin w oliwie z suszonych pomidorów. Usmaż z obu stron, przełóz do żaroodpornego, natłuszczonego naczynia. Obłóż plastrami mozzarelli, zapiekaj 10 min w temp. 180°C. Zrób sos: wymieszaj ocet balsamiczny z miodem i olejem, dodaj suszone pomidory i oliwki, przypraw solą i pieprzem, podgrzej w rondelku. Polej sosem kawałki łososia.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama