Filety z indyka z cieciorką
Przygotowanie: 1h, kaloryczność 440 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 28.01.2009, 14:54
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 80 dag filetów z indyka
- sól, pieprz
- słodka papryka w proszku
- 2 łyżki musztardy
- 3 łyżki mąki
- olej
- 2 cebule
- szklanka wytrawnego białego wina
- 4–5 pieczarek
- czerwona papryka
- marchewka
- puszka pomidorów bez skórki
- puszka cieciorki
- 2 łyżki śmietany
Reklama
Mięso natrzyj solą, pieprzem i papryką, posmaruj musztardą, obtocz w mące, obsmaż na oleju. Wrzuć cebulę pokrojoną na ćwiartki, oprósz pozostałą z panierowania mąką, podlej winem i duś na małym ogniu. Wrzuć pokrojone pieczarki, paprykę i marchewkę oraz pomidory, dolej pół szklanki wody i przykryj. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, wrzuć osączoną cieciorkę, dopraw sos do smaku, połącz ze śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama