Filety w orzechach
Przygotowanie: 40 min
Porcja: 240 kcal
- Naj
Opublikowano: 04.08.2008, 10:30
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 50 dag filetów z drobiu
- 10 dag orzechów włoskich
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 białka
- pieprz
- paczka makaronu penne (pióra)
- 2 serki topione (kiełbaski)
- 1/2 szklanki bulionu z kostki
- 1/2 szklanki śmietany
- sól
- zioła prowansalskie
Reklama
Umyj i osusz dokładnie mięso, przekrój w poprzek na cienkie plastry. Posól, popieprz, skrop olejem, oprósz ziołami prowansalskimi, odstaw pod przykryciem na 20 min. Orzechy posiekaj drobno, białka ubij na sztywną pianę, wymieszaj z maka ziemniaczana i orzechami. Filety obtaczaj w panierce, smaz na oleju z obu stron na złoto. Osącz z tłuszczu, kładąc na papierowych ręcznikach. Do rondelka wlej bulion, podgrzej, wyciśnij oba serki. Kiedy ser się rozpuści, dodaj śmietanę, przypraw i wymieszaj. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj filety z makaronem, polane sosem serowym.
Reklama
Reklama
Reklama