Reklama

4 filety rybne
sok z cytryny
sól
pieprz
1/2 pęczka natki
1/2 pęczka mięty
1/2 pęczka szczypioru
3 łyżki masła
olej
Filety umyj, osusz, dokładnie skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Pozostaw w lodówce pod przykryciem 15 min. Zioła opłucz, otrzep i posiekaj, wymieszaj z miękkim masłem. Posmaruj ziołową masą ryby z zewnątrz i od wewnątrz. Ułóż na posmarowanej olejem folii (lub papierze do pieczenia), zawiń. Piecz 20 min w temp. 1800C. Pod koniec pieczenia odwiń folię, aby ryba przyrumieniła się. Podawaj na liściach rukoli, z ryżem i sałatką z buraczków. NASZA RADA: Idealna sałatka do ryby: 2 buraczki gotuj w łupinach, ostudź, obierz. Pokrój w kostkę. Tak samo potnij jabłko, ogórek i 1 gałąź selera naciowego. Przypraw solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama