Figowe rafaello
Sama przygotuj pyszny deser w płatkach migdałów. To proste!
- Naj
Opublikowano: 08.01.2010, 11:00
Reklama
● 25 dag surowej masy marcepanowej
● kieliszek rumu
● 8 suszonych fig
● 4 łyżki marmolady pomarańczowej
●10 dag mielonych migdałów
Masę marcepanową zagnieć z przesianym cukrem pudrem i rumem. Figi pokrój na ćwiartki. Każdą ćwiartkę zawiń w masę marcepanową, formując zgrabne kulki. Marmoladę podgrzej, wymieszaj na gładka masę. W podgrzanej marmoladzie zanurzaj pojedynczo marcepanowe kulki, a następnie obtaczaj je w mielonych migdałach. Gotowe rozłóż na pergaminie, odstaw do całkowitego wyschnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
Podaruj wspomnienia – magia personalizowanych prezentów na święta
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Rozpocznij nową przygodę z kolekcją perfum NOVELLISTA
Współpraca reklamowa