Faszerowany pstrąg z migdałami
Ryba wpływa na wszystko! Ten pyszny pstrąg rozkocha Was w sobie!
- Claudia
Opublikowano: 20.12.2013, 09:16
Reklama
porcja: 312 kcal
przygotowanie: 25 minut
na 2 porcje:
Reklama
- garść orzechów włoskich
- garść suszonych śliwek
- 3 łyżki masła
- cytryna
- 2 patroszone pstrągi
- 70 g płatków migdałowych
- sól
- pieprz
Reklama
Orzechy podpraż na suchej patelni i posiekaj ze śliwkami. Wymieszaj z 2/3 masła, dodaj sól, pieprz i odrobinę soku z cytryny. Pstrągi obsyp solą i pieprzem. Nafaszeruj orzechowym masłem. Zepnij wykałaczkami. Przełóż do żaroodpornej formy i piecz ok. 25–30 minut w temperaturze 190°C. Na patelni roztop resztę masła i przysmaż na nim płatki migdałów, dodając odrobinę soli. Pstrąga po-dawaj z maślanymi migdałami
Reklama
Reklama
Reklama