Faszerowane sznycle
Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 420 kcal

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 21:56
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 60 dag schabu
- puszka liści szpinaku
- 20 dag serka topionego (śmietankowego)
- ząbek czosnku
- mała cebula
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 400 ml bulionu z kostki
- 100 ml wytrawnego białego wina
- 2 łyżki musztardy
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- łyżka oleju
- sól, biały pieprz
Reklama
- Szpinak osączyć. Czosnek i cebulę posiekać. Szpinak, czosnek, cebulę, orzechy i połowę serka wymieszać, przyprawić.
- Mięso pokroić na 4 plastry, każdy naciąć, po czym kieszeń napełnić nadzieniem. Brzegi spiąć wykałaczkami. Sznycle oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju.
- Do tłuszczu ze smażenia wlać wino i bulion, zagotować. Dodać resztę serka i natkę, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i musztardą. Sznycle podawać z sosem.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa