Faszerowane sznycle
Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 420 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 21:56
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 60 dag schabu
- puszka liści szpinaku
- 20 dag serka topionego (śmietankowego)
- ząbek czosnku
- mała cebula
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 400 ml bulionu z kostki
- 100 ml wytrawnego białego wina
- 2 łyżki musztardy
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- łyżka oleju
- sól, biały pieprz
Reklama
- Szpinak osączyć. Czosnek i cebulę posiekać. Szpinak, czosnek, cebulę, orzechy i połowę serka wymieszać, przyprawić.
- Mięso pokroić na 4 plastry, każdy naciąć, po czym kieszeń napełnić nadzieniem. Brzegi spiąć wykałaczkami. Sznycle oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju.
- Do tłuszczu ze smażenia wlać wino i bulion, zagotować. Dodać resztę serka i natkę, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i musztardą. Sznycle podawać z sosem.
Reklama
Reklama
Reklama