Faszerowane papryki
Nasze ulubione jesienne danie! Palce lizać!
- Claudia
Opublikowano: 14.09.2013, 05:16
Reklama
porcja: 390 kcal
przygotowanie: 30 minut
na 8 porcji
Reklama
- 100 g ryżu
- 8 czerwonych papryk
- dymka
- 2 ząbki czosnku
- papryczka chili
- 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- łyżeczka musztardy Dijon
- łyżka keczupu
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól
- pieprz
Reklama
Ryż ugotować al dente. Papryki umyć, odkroić wierzchołki, usunąć gniazda nasienne. Dymkę i czosnek obrać, posiekać. Papryczkę chili umyć, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona, miąższ drobno pokroić. Mięso wymieszać z ryżem, musztardą, keczupem, dymką, czosnkiem, chili i jajkami. Dodać bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Papryki napełnić masą mięsną. Ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia, przykryć odciętymi kawałkami. Piec około 45 minut w 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama