Faszerowane jajka
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 280 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 14:59
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 2 opakowania pasty rybnej z pieprzem KING OSCAR
- 2 łyżeczki ziaren zielonego pieprzu
- 4 jajka
- 1/2 cebuli
- łyżka oliwy
- 4 łyżki gęstego majonezu
- gałązki natki do dekoracji
- sól, pieprz
Reklama
Jajka włożyć do zimnej, osolonej wody i gotować 10 minut. Wyjąć, ostudzić, obrać ze skorupek. Przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
Cebulę obrać, posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić, ostudzić.
Żółtka połączyć z majonezem, pastą rybną i cebulą, dokładnie wymieszać.
Dodać 3/4 zielonego pieprzu, wymieszać. Ewentualnie farsz przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.
Listki natki poodrywać, umyć i osuszyć. Białka wypełnić farszem, udekorować pozostałymi ziarenkami zielonego pieprzu i listkami natki.
Reklama
Reklama
Reklama