Faszerowane jaja
Porcja: 162 kcal
Przygotowanie: 25 minut
Smażenie: 15 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:25
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 8 jajek na twardo
- mała cebula
- łyżka oleju
- 4 sardynki
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki śmietany
- sól, pieprz
- kilka łyżek tartej bułki
- natka
Reklama
Jajka bez obierania przekroić wzdłuż. Delikatnie, tak by nie uszkodzić skorupek,
wyjąć połówki i posiekać. Cebulę obrać, drobno pokroić. Podsmażyć na łyżce oleju.
Wymieszać z jajkami, sardynkami, masłem, śmietaną i koperkiem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masą napełnić skorupki jajek.
Obsypać wierzch tartą bułką i podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Podawać na ciepło lub na zimno udekorowane natką.
Reklama
Reklama
Reklama