Fasolówka
Przygotowanie: 30 min, kaloryczność: 130 kcal, Dla 8 osób
- Naj
Opublikowano: 04.12.2008, 10:07
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 30 dag suchej fasoli
- 3/4 kg łopatki wieprzowej
- włoszczyzna
- liść laurowy
- ziarna pieprzu
- sól
- 6 ziemniaków
- czerwona papryka
- 6 łyżek koncentratu pomidorowego
- 6 parówek
Reklama
Fasole namocz na noc, odcedź, zalej świeżą wodą, zagotuj. Mięso zalej 4 l wody, zagotuj, zszumuj. Włóż obraną włoszczyznę, liść laurowy, pieprz, sól, ugotuj wywar. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Kiedy będą miękkie, wrzuć fasolę, koncentrat i pokrojone w krążki parówki. Gotuj jeszcze 10 min.
Reklama
Reklama
Reklama