Fasolka w solance
Fasolka w solance - Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 90 minut Ilość porcji: 4
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 01.07.2009, 09:52
Reklama
Składniki
* 1 kg żółtej fasolki szparagowej
* 8 łodyg kwitnącego kopru
* sól
Reklama
Kup składniki do przepisu
Etapy przygotowania
Fasolkę umyć, obciąć końcówki oraz boczne włókna. Strączki przekroić na pół lub na mniejsze kawałki, ewentualnie zostawić całe. Wyparzone słoiki napełnić ciasno fasolką. Dołożyć koper.
W garnku zagotować wodę, dodać sól (na 1 l wody 1 łyżeczka soli). Wrzącą napełnić słoiki tak, aby całkowicie przykryła fasolkę.
Słoiki dokładnie zamknąć. Gotować ok. 90 minut w temperaturze 100°C (najlepiej w piekarniku).
Przetwory na zimę - przepisy na MojeGotowanie.pl
Reklama
Reklama
Reklama