Fasolka w solance
Fasolka w solance - Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 90 minut Ilość porcji: 4

- Moje Gotowanie
Składniki
* 1 kg żółtej fasolki szparagowej
* 8 łodyg kwitnącego kopru
* sól
Kup składniki do przepisu
Etapy przygotowania
Fasolkę umyć, obciąć końcówki oraz boczne włókna. Strączki przekroić na pół lub na mniejsze kawałki, ewentualnie zostawić całe. Wyparzone słoiki napełnić ciasno fasolką. Dołożyć koper.
W garnku zagotować wodę, dodać sól (na 1 l wody 1 łyżeczka soli). Wrzącą napełnić słoiki tak, aby całkowicie przykryła fasolkę.
Słoiki dokładnie zamknąć. Gotować ok. 90 minut w temperaturze 100°C (najlepiej w piekarniku).
Przetwory na zimę - przepisy na MojeGotowanie.pl
Polecane
Według teorii psychologów te 3 składniki gwarantują sukces w związku. Zadziałają nie tylko w walentynki
Wskazano 3 znaki zodiaku, które w maju dokonają niemożliwego. Kłopoty odejdą w niepamięć
„Gdy dostałem awans w pracy, prawie nie było mnie w domu. Żona w końcu postawiła mi ultimatum”
„W młodości byłam lekkomyślna i konsekwencje miałam w 4 literach. Po latach odważyłam się spojrzeć prawdzie w oczy”
„W Dzień Kobiet przyjaciółka zorganizowała mi randkę w ciemno. Nie przypuszczałam, że jeszcze poczuję motyle w brzuchu”
Syndrom gotującej się żaby prowadzi do emocjonalnego wyczerpania. Każdy może wpaść w tę pułapkę
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa