Fantazyjne koreczki
Porcja: 115 kcal
Przygotowanie: 30 minut
- Moje Gotowanie
Dla 8 osób
- 2 pomarańczowe papryki
- 2 ogórki węże
- 2 sery brie
- 2 czerwone cebule
- kilkanaście koktajlowych pomidorków
- paczka kwadratowych krakesów
- opakowanie paluszków krabowych lub 150 g kabanosów
- 100 g sera sola lub bryndzy
- 1-2 łyżki naturalnego jogurtu lub śmietany
- sól
1) Pomidory i ogórki opłukać. Część ogórków pokroić w cienkie plasterki, resztę w grube plastry, które następnie przekroić na połowę.
2) Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Razem z serem brie pokroić w cząstki.
3) Kabanosy lub paluszki krabowe pokroić w grube, ukośne plastry. Cebulę obrać, pokroić w cząstki.
4) Ser lub bryndzę rozetrzeć z jogurtem lub śmietaną. Pastą posmarować krakersy. Ułożyć je na talerzu lub półmisku, a następnie na każdy krakers ułożyć po kawałku kabanosów i wędliny. Przybrać ogórkiem.
5) Na szpadki ponabijać po kawałku papryki, cząstkę ogórka i cebuli lub po cząstce sera, plasterek ogórka i po pomidorku. Koreczki ułożyć obok krakesów. Ewentualnie całość oprószyć solą.