Dżem jagodowy
Dżem jagodowy - Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 1 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 02.07.2009, 08:32
Reklama
Składniki
* 70 dag jagód
* 30 dag czerwonych porzeczek
* cukier żelujący 3:1
* 2 łyżeczki cukru waniliowego
Reklama
Kup składniki do przepisu
Etapy przygotowania
Jagody przebrać, umyć. Porzeczki umyć, usunąć szypułki. Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier żelujący i cukier waniliowy. Wymieszać, gotować minutę. Zebrać pianę.Dżem nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Słoiki postawić do góry dnem.
Przetwory na zimę - przepisy na MojeGotowanie.pl
Reklama
Reklama
Reklama