Dyniowe risotto
Smakuje wybornie, szczególnie jesienią!

- kobieta.pl
0,5 kg dyni
1 cebula
1 ząbek czosnku
oliwa z oliwek (3 łyżki)
bulion (0,5 litra)
masło 2 łyżki
parmezan - kilka płatków
sól, pieprz, tymianek
150g ryżu
Obraną dynię pokroić w kostkę i upiec w piekarniku (15 minut w temperaturze 185 stopni). Cebulę i czosnek obrać i pokroić, podsmażyć na oliwie, dodać ryż, zalać bulionem. Dodać sól, tymianek i pieprz do smaku. Gotować przez 5 minut, następnie dodać upieczoną dynię. Kiedy bulion się wchłonie (po około 15 minutach) dodać 2 łyżki masła i dokładnie wymieszać. Na koniec posypać parmezanem. Można jeść osobno lub jako dodatek do mięsa. Smacznego!
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa