Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • marynata: 5 łyżek oliwy, 3 łyżki octu winnego, 2 ząbki czosnku, łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 50 dag filetu z indyka
  • 3/4 szklanki bulionu drobiowego z kostki
  • łyżka masła
  • po 2 łyżki siekanej natki pietruszki i koperku
  • sól
  • pieprz
Reklama

Z podanych składników przyrządź marynatę, dokładnie je ucierając. Mięso oczyść z błon, umyj i osusz. Natrzyj marynatą, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny. Przełóż do rondla, podlej bulionem, włóż masło, duś pod przykryciem 30 min, podlewając od czasu do czasu powstałym sosem. Pokrój w plastry. Podawaj z kaszką kuskus wymieszaną z pokrojoną w kostkę czerwoną papryką, posyp siekaną natką i koperkiem, oprósz solą i pieprzem.
NASZA RADA: Mięso nabierze wyjątkowej kruchości i aromatu, jeśli będziesz je marynować całą noc. Polecamy więc przygotować je poprzedniego dnia wieczorem. Zaoszczędzisz sporo czasu.

Reklama
Reklama
Reklama