Duszony indyk
Przygotowanie: 30 min
Kaloryczność: 180 kcal
Dla 4 osób

- Naj
SKŁADNIKI:
- marynata: 5 łyżek oliwy, 3 łyżki octu winnego, 2 ząbki czosnku, łyżeczka otartej skórki z cytryny
- 50 dag filetu z indyka
- 3/4 szklanki bulionu drobiowego z kostki
- łyżka masła
- po 2 łyżki siekanej natki pietruszki i koperku
- sól
- pieprz
Z podanych składników przyrządź marynatę, dokładnie je ucierając. Mięso oczyść z błon, umyj i osusz. Natrzyj marynatą, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny. Przełóż do rondla, podlej bulionem, włóż masło, duś pod przykryciem 30 min, podlewając od czasu do czasu powstałym sosem. Pokrój w plastry. Podawaj z kaszką kuskus wymieszaną z pokrojoną w kostkę czerwoną papryką, posyp siekaną natką i koperkiem, oprósz solą i pieprzem.
NASZA RADA: Mięso nabierze wyjątkowej kruchości i aromatu, jeśli będziesz je marynować całą noc. Polecamy więc przygotować je poprzedniego dnia wieczorem. Zaoszczędzisz sporo czasu.
Polecane
Przetestowałyśmy maszynkę do mielenia CompactPower marki Bosch. Ilość funkcji nas zaskoczyła!
Współpraca reklamowa
Paris Hilton wspomina czas spędzony w ośrodkach wychowawczych: "Byłam duszona, bita po twarzy, podglądana pod prysznicem i zmuszana do przyjmowania leków"
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa