Duszonka z dorsza
Przygotowanie: 40 min
Porcja: 370 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 10:44
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 1 kg filetów z dorsza
- 20 dag słoniny
- 3 cebule
- 1/3 szklanki oleju
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
- listek laurowy
- ziele angielskie
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Reklama
Słoninę pokroić w cienkie paski. Filety umyć, osuszyć, lekko posolić. Cebule obrać i pokroić w małą kostkę.
Na dnie naczynia do zapiekanek ułożyć plastry słoniny. Na niej kłaść na przemian rybę i cebulę. Każdą warstwę ryby posypać solą, pieprzem, skropić olejem. Włożyć listek i kilka ziaren ziela angielskiego.
Piec 15 minut w 180°C, zalać przecierem, dopiec. Posypać natką. Podawać na gorąco lub na zimno.
Reklama
Reklama
Reklama