Duszone pulpeciki
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 340 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 10.10.2006, 08:39
Reklama
Składniki na 6 porcji:
Reklama
- opakowanie mrożonki Warzywa do... mięs HORTEX
- 1/2 kg mielonej wieprzowiny
- 2 cebule
- jajko
- kajzerka
- 2 szklanki bulionu
- łyżka posiekanego koperku
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- olej
- sól, pieprz
Reklama
Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebule obrać, posiekać. Olej rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę. Mielone mięso wymieszać z jajkiem, kajzerką i cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy uformować niewielkie pulpety. Bulion zagotować, włożyć pulpeciki, gotować pod przykryciem 15 minut. Wlać śmietanę i dodać koperek, podgrzać, przyprawić solą i pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama