Duszone klopsy
Przygotowanie: 40 min
Porcja: 270 kcal

- Naj
Składniki na 4 porcje:
- 60 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- cebula
- jajko
- kajzerka
- olej
- koncentrat pomidorowy
- 2 szklanki bulionu
- posiekana papryczka chili
- szczypta cynamonu
- natka
- oregano
- sól
- pieprz
Mięso wymieszaj z jajkiem, 2 łyżkami posiekanej natki, namoczoną i odciśniętą kajzerką, przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Formuj z masy niewielkie klopsiki i układaj je na drewnianej desce, włóż do lodówki na 30 min.
Rozgrzej olej, smaż klopsiki ze wszystkich stron na rumiano, osącz je na papierowym ręczniku. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia uduś posiekaną cebulkę z papryczką chili. Dodaj bulion, koncentrat, przypraw cynamonem, solą, pieprzem.
Wymieszaj i duś, aż sos zacznie gęstnieć, włóż klopsiki, duś razem na małym ogniu ok. 10 minut. Podawaj z usmażonymi, pokrojonymi w plastry ziemniakami i kwaszonym ogórkiem.
Polecane
„Kiedy zobaczyłam, co jest w moim aucie, oniemiałam. Zamiast wykwintnej uczty, wyszedł wielki klops”
Paris Hilton wspomina czas spędzony w ośrodkach wychowawczych: "Byłam duszona, bita po twarzy, podglądana pod prysznicem i zmuszana do przyjmowania leków"
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa