Duszona wołowina
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 3 godziny
Porcja: 350 kcal

- Moje Gotowanie
Składniki na 6 porcji:
- 1 kg wołowiny, np. rozbratla
- 400 ml czerwonego wytrawnego wina
- seler
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 2 goździki
- 3 listki laurowe
- 2 pomidory
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- szklanka bulionu warzywnego
- kilka gałązek tymianku
- gałka muszkatołowa, sól, pieprz
Seler i marchewki obrać, umyć, pokroić w małą kostkę. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Olej podgrzać, obsmażyć mięso. Dodać warzywa, listki laurowe, goździki i tymianek, przesmażyć. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na kawałki. Dodać do mięsa z warzywami, włożyć koncentrat pomidorowy, wlać czerwone wino i bulion. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 3 godziny. Mięso wyjąć, trzymać w cieple. Sos przelać przez sito, zagotować, przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Polać pieczeń.
Polecane
Aromatyczne dania z jabłkami, grzybami i pieczonymi ziemniakami... Gdzie zjeść najlepsze? Daj się zabrać w kulinarną podróż!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa