Duszona jagnięcina
Przygotowanie: 20 minut
Duszenie: 2 i 1/2-3 godziny
Porcja: 420 kcal

- Moje Gotowanie
Składniki na 6 porcji
- 75 dag jagnięciny bez kości
- 75 dag kapusty
- 3 duże ziemniaki
- karton pomidorów krojonych z oliwą i czosnkiem (390 g)
- 2 marchewki
- 2 czerwone cebule
- łodyga selera naciowego
- 1/2 l bulionu warzywnego
- łyżka natki pietruszki
- 100 ml Ajvar pasty łagodnej
- sól, pieprz
Mięso pokroić w niewielką kostkę, posmarować pastą ajvar. Kapustę poszatkować. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Marchewki obrać, umyć, pokroić w krążki. Cebule obrać, pokroić w piórka. Seler naciowy obrać, pokroić na kawałki.
Jagnięcinę, kapustę, ziemniaki, pomidory, marchewkę, cebulę i seler układać warstwami w dużym garnku, każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem, posypać natką. Zalać bulionem, dusić pod przykryciem ok. 2 i 1/2-3 godziny, aż jagnięcina będzie miękka.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa