Drobiowe z fasolką
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 450 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 11.09.2006, 09:40
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- 1/2 kg mielonego mięsa drobiowego
- 1/2 szklanki ryżu
- szklanka bulionu warzywnego
- cebula
- jajko
- 4 pszenne bułki
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 łyżki keczupu
- pomidor
- 4 łyżki kiełków sojowych
- 10 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- 2 łyżki oleju
- łyżeczka masła
- sól, pieprz
Reklama
Ryż ugotować w bulionie, ostudzić. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Mięso wyrobić z ryżem, cebulą, jajkiem, przyprawić. Uformować 4 okrągłe kotlety, usmażyć z obu stron na oleju. Fasolkę ugotować (10 min). Pomidor pokroić na plasterki. Keczup i jogurt wymieszać. Bułki rozkroić, podpiec w tosterze, posmarować sosem, włożyć kotlet i warzywa. NASZA RADA: Masę mięsną możesz przygotować także z warzywami zamiast ryżu, dodając po 2-3 łyżki groszku, kukurydzy z puszki oraz 3 łyżki tartej bułki.
Reklama
Reklama
Reklama