Reklama

● 4 filety z dorsza
● sok z cytryny
● sól
● pieprz
● oregano
● 3 łyżki mąki
● 2 cebule
● 4 ząbki czosnku
● 2 łyżki masła
● puszka krojonych pomidorów
● cukier
● olej
● po 2 łyżki posiekanego szczypioru i natki
● kilka zielonych oliwek
[adsense]
Ryby skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem, oregano i mąką. Odstaw pod przykryciem na 15 min. Cebule obierz, posiekaj, obrany czosnek przepuść przez praskę, razem z cebulą zeszklij na maśle. Włóż pomidory z zalewą, duś 10 min, przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Filety usmaż na złoto z obu stron na oleju, trzymaj w cieple. Do sosu dodaj posiekany szczypiorek i natkę, wymieszaj. Rybę polej sosem, posyp pokrojonymi w plasterki oliwkami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama