Domowy ketchup pomidorowy
Nie ma to jak przetwory domowej roboty! Zasmakuj we własnoręcznie przyrządzonym ketchupie!

- kobieta.pl
Składniki:
- czerwona cebula
- kawałek selera naciowego
- 4 ząbki czosnku
- pół papryczki chili
- kilogram dojrzałych pomidorów malinowych
- sól, pieprz
- kilogram pomidorów pomarańczowych albo zielonych
- 3/4 szklanki octu winnego
- szklanka cukru
- kilka listków bazylii
Na oliwie duś pokrojoną cebulę, papryczkę, czosnek w plasterkach, seler naciowy. Przypraw je solą i pieprzem. Po 15 minutach dodaj pokrojone pomidory i zalej wszystko szklanką wody. Gotuj przez około godzinę często mieszając. Dodaj listki bazylii i wszystko potraktuj blenderem. Następnie sos przetrzyj przez sito - pozbędziesz się tak niechcianych skórek. Dodaj cukier i ocet, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze około 20 minut - sos powinien osiągnąć konsystencję ketchupu. Przelej go do słoiczków. Gotowe!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa