Domowy crunch - granola
Płatki domowym sposobem? Zrób je raz, a nie będziesz chciała wrócić do innych!

- kobieta.pl
Opublikowano: 08.10.2013, 09:11
Reklama
Składniki:
Reklama
- opakowanie płatków owsianych
- 100g łuskanego słonecznika
- garść łuskanej dyni
- 2 łyżki sezamu
- 4 łyżki oleju słonecznikowego
- 4 łyżki płynnego miodu
- rodzynki - paczka
- suszony ananas/papaja - 2 łyżki
Reklama
Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, wysypujemy płatki owsiane, słonecznik, dynię, sezam. Polewamy olejem, miodem, mieszamy. Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do około 140 stopni. Co 10 minut mieszamy, by granola się nie przypaliła. Do gotowej mieszanki dorzucamy rodzynki i ananasa. Przechowujemy w słoiku. Crunch jemy z mlekiem, jogurtem lub sam jako przekąskę.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...