Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • 2 gotowe blaty do pizzy
  • 50 dag żółtego sera
  • 2 cebule
  • przecier pomidorowy
  • 30 dag różnych wędlin
  • 2 czerwone papryki
  • 30 dag mrożonego zielonego groszku
  • łyżka masła
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oregano
Reklama

Blaty do pizzy posmaruj oliwą i grubo przecierem pomidorowym. Cebule obierz, pokrój w talarki i zeszklij na rozgrzanym maśle. Papryki oczyść z pestek i białych błon, pokrój w kostkę. Wędliny pokrój w grube paski. Groszek zblanszuj przez 1–2 min w osolonym wrzątku, dokładnie osącz, ostudź. Na posmarowane blaty wyłóż cebulę i wędlinę, oprósz je solą i pieprzem, a następnie posyp warstwą żółtego sera, przykryj połową papryki i groszku, ponownie posyp żółtym serem i oprósz przyprawami. Na wierzchu ułóż ręszte papryki i groszku. Gotowe pizze wsuń do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz, aż ser się stopi i zrumieni. Udekoruj świeżymi ziołami, polej keczupem.

Reklama
Reklama
Reklama