Domowa pizza
Przygotowanie: 40 min
Porcja: 270 kcal
- Naj
Opublikowano: 02.09.2008, 12:00
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 2 gotowe blaty do pizzy
- 50 dag żółtego sera
- 2 cebule
- przecier pomidorowy
- 30 dag różnych wędlin
- 2 czerwone papryki
- 30 dag mrożonego zielonego groszku
- łyżka masła
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- bazylia
- oregano
Reklama
Blaty do pizzy posmaruj oliwą i grubo przecierem pomidorowym. Cebule obierz, pokrój w talarki i zeszklij na rozgrzanym maśle. Papryki oczyść z pestek i białych błon, pokrój w kostkę. Wędliny pokrój w grube paski. Groszek zblanszuj przez 1–2 min w osolonym wrzątku, dokładnie osącz, ostudź. Na posmarowane blaty wyłóż cebulę i wędlinę, oprósz je solą i pieprzem, a następnie posyp warstwą żółtego sera, przykryj połową papryki i groszku, ponownie posyp żółtym serem i oprósz przyprawami. Na wierzchu ułóż ręszte papryki i groszku. Gotowe pizze wsuń do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz, aż ser się stopi i zrumieni. Udekoruj świeżymi ziołami, polej keczupem.
Reklama
Reklama
Reklama