Domowa granola - crunch
Chrupiące płatki z miodem i orzeszkami - dawka energii w sam raz na śniadanie.
- kobieta.pl
Opublikowano: 25.01.2013, 14:09
Reklama
Nie ma to jak crunch (granola) własnej roboty. Uwierzcie! :-)
Jak ją zrobić? To proste. Potrzebujesz:
Reklama
- płatki owsiane
- miód (kilka łyżek)
- orzechy ziemne (bez soli)
- otręby
- olej (kilka łyżek)
- ziarna słonecznika
Reklama
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Rozłożyć na blasze i piec w 160 stopniach w piekarniku. Co chwila mieszać. Kiedy granola stanie się chrupiąca wyłączyć piekarnik i pozostawić w niem muesli na jeszcze kilka chwil.
Podawać z mlekiem, bakaliami lub jogurtem.
Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama