Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Reklama
  • 4 piersi kurczaka
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • zielona papryka
  • garść zielonej fasolki
  • szklanka różyczek kalafiora
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 6 łyżek bulionu
  • olej
  • przyprawa 5 smaków
Reklama

Paprykę umyj, oczyść z pestek, miąższ pokrój na cienkie paski. Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój na ćwiartki. Obierz i posiekaj imbir. Różyczki kalafiora i fasolkę zanurz na kilkanaście sekund we wrzątku, osącz.
Piersi kurczaka umyj, osusz, potnij na cienkie paski, wymieszaj z sosem sojowym. Usmaż na gorącym oleju. Wyjmij łyżka cedzakową.
Na tym samym tłuszczu usmaż cebulkę i imbir, a następnie dodaj pozostałe jarzyny. Smaż, mieszając, 3 minuty. Dołóż mięso, podlej bulionem i smaż kolejne 3 minuty. Przypraw do smaku imbirem i przyprawą 5 smaków.
Podawaj gorące, z makaronem sojowym lub ryżowym.

Reklama
Reklama
Reklama