Dipy do chipsów
Przygotowanie: 20 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 15:04
Reklama
SKŁADNIKI NA 2 MISECZKI
Reklama
- 2 opakowania pasty rybnej z papryką KING OSCAR
- 2 opakowania pasty rybnej KING OSCAR
- 2 małe kubki jogurtu naturalnego, niezbyt gęstego
- po 1/2 strąka czerwonej i zielonej papryki
- ogórek konserwowy
- kilka gałązek natki
- cebula
- sól, pieprz
Reklama
Cebulę obrać, posiekać. Papryki umyć, oczyścić z pestek. Papryki i ogórek konserwowy pokroić w bardzo drobną kostkę. Natkę opłukać, otrzepać z wody, posiekać.
Jeden jogurt naturalny utrzeć z pastą rybną z papryką. Dodać paprykę i połowę cebuli, wymieszać.
Pozostały jogurt utrzeć z pastą rybną, dodać pozostałą cebulę, posiekaną natkę i ogórek, wymieszać.
Dipy przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczek i podawać do chipsów.
Reklama
Reklama
Reklama