Delikatna wątróbka
Przygotowanie: 25 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
Porcja: 310 kcal
Składniki na 4 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 09.09.2007, 19:55
Reklama
● 50 dag wątróbki drobiowej
● 2-3 kwaśne jabłka
● cebula
● majeranek
● sól, pieprz
● mleko do namoczenia
● 20 ml krupniku
● łyżeczka miodu
● masło do smażenia
Wątróbkę umyć, oczyścić, zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Przepłukać zimną wodą, delikatnie osuszyć. Jabłka obrać, pokroić w ósemki, usunąć pestki. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
Wątróbkę z cebulą usmażyć na maśle (po 2-3 minuty z obu stron). Zdjąć z patelni, posolić i oprószyć pieprzem.
Na tłuszcz ze smażenia wątróbki włożyć jabłka. Oprószyć majerankiem. Dusić, aż jabłka będą miękkie. Następnie wlać krupnik, dodać miód, wymieszać. Podawać z wątróbką.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama