Delikatna wątróbka
Przygotowanie: 25 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
Porcja: 310 kcal
Składniki na 4 porcje

- Moje Gotowanie
● 50 dag wątróbki drobiowej
● 2-3 kwaśne jabłka
● cebula
● majeranek
● sól, pieprz
● mleko do namoczenia
● 20 ml krupniku
● łyżeczka miodu
● masło do smażenia
Wątróbkę umyć, oczyścić, zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Przepłukać zimną wodą, delikatnie osuszyć. Jabłka obrać, pokroić w ósemki, usunąć pestki. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
Wątróbkę z cebulą usmażyć na maśle (po 2-3 minuty z obu stron). Zdjąć z patelni, posolić i oprószyć pieprzem.
Na tłuszcz ze smażenia wątróbki włożyć jabłka. Oprószyć majerankiem. Dusić, aż jabłka będą miękkie. Następnie wlać krupnik, dodać miód, wymieszać. Podawać z wątróbką.
Polecane
Najlepsze perfumy dla kobiet spod znaku Ryb to delikatne zapachy. Ale muszą mieć w sobie "to coś"
„Mąż traktował mnie jak śmiecia, a kochankę jak delikatną różę. Szybko odkryłam, że jedziemy na jednym wózku”
Najlepsze kosmetyki do kąpieli niemowlaka. Zawierają emolienty i są bardzo delikatne
Współpraca reklamowa
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa